
Składniki
4 łyżki
8 łyżek
1 opakowanie
2 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Stwórz kremowy, koperkowo – ziołowy sos mieszając wodę z majonezem i sosem sałatkowy Knorr.

Krok 2
Papryki pokrój w kostkę i włóż do foremek.

Krok 3
Odmierz żelatynę według wskazówek producenta i połącz z sosem. Wlej majonezowy sos do foremek z papryką.

Krok 4
Delikatnie wymieszaj i wstaw wszystko do lodówki na co najmniej 2 godziny. Po tym czasie wyjmij babeczki i podawaj.


Dobra rada:
Każdą babeczkę możesz udekorować pomidorem i majonezem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kolorowe babeczki
Poszukujesz alternatywy dla słodkich wypieków? Zainspiruj się poniższym przepisem i przyrządź z jego pomocą wytrawne kolorowe babeczki. Jeśli zastygną w odpowiedniej formie, kształtem będą przypominać pyszny deser. Do ich przygotowania niezbędne jest stworzenie kremowego koperkowo-ziołowego sosu z majonezem. Babeczki będą kolorowe, jeśli wykorzystasz czerwoną, żółtą i zieloną paprykę. Pokrojone w małe kawałki podobnych rozmiarów warzywa wmieszaj w sos bądź ułóż na spodzie foremek. Babeczki nabiorą spójnej konsystencji dzięki dodatkowi żelatyny. Odmierz ją według wskazówek producenta umieszczonych na opakowaniu i dodaj do masy. Gotowe babeczki wstaw do lodówki. Gdy zyskają odpowiednią konsystencję, z łatwością wyciągniesz je z foremek. Kolorowe babeczki podawaj na liściach sałaty, roszponce lub kiełkach. Udekoruj je pozostałą papryką. Jako dodatek świetnie sprawdzi się sałatka, np. rukola polana sosem balsamicznym, a także kromka świeżego chleba na żytnim zakwasie. Efektowne przyrządzanie smacznych dań jest prostsze, niż mogłoby się wydawać.