Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

heart
774 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

368 osób wydrukowało

Pobierz pdf

520 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

100 gramów

2 sztuki

500 mililitrów

50 gramów

200 mililitrów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki i cebulę pokrój w plastry, podsmaż w garnku. Zalej gotowym bulionem, dodaj pokrojone w plastry ziemniaki.

Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym  - Krok 1

Krok 2

Całość gotuj pod przykryciem około 30 minut, do momentu, kiedy ziemniaki będą zupełnie miękkie.

Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym  - Krok 2

Krok 3

Wywar umieść w kielichu miksera i zmiksuj dokładnie. Przelej do garnka.

Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym  - Krok 3

Krok 4

Dodaj Kremową zupę pieczarkową Knorr rozmieszaną w 200 mililitrach śmietany.

Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym  - Krok 4

Krok 5

Zupę gotuj na wolnym ogniu około 8 minut.

Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym  - Krok 5

Krok 6

Krem pieczarkowy podawaj posypany groszkiem ptysiowym.

Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym  - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Ivona Załanowska

    Ivona Załanowska , 27.01.2018

    "Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami" na stronie startowej, czary mary i otwiera się przepis "Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym". Magia gotowania????

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym

Klasyczna zupa pieczarkowa wcale nie musi być nudna. Polacy, jako zadeklarowani amatorzy zup, znają chyba wszystkie ich rodzaje, tym bardziej trudno ich zaskoczyć. By to zrobić, przygotuj krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym. Według naszego przepisu – zrobisz to w mgnieniu oka. Pieczarki, podstawowy składnik dania, gwarantują łagodny, aksamitny smak. Są łatwo dostępne niemal przez cały rok. Kremowa konsystencja zupy zadowoli każdego smakosza. Zupę można przygotować na wywarze mięsnym lub warzywnym, z dodatkiem Kremowej zupy pieczarkowej Knorr. Dzięki temu zaoszczędzisz czas na stanie przy kuchni. Porcję gorącej zupy polecamy przyozdobić ulubionymi ziołami, np. posiekaną pietruszką, i chrupiącym groszkiem ptysiowym, tak lubianym przez dzieci. Kupisz go w każdej cukierni lub pobliskim sklepie spożywczym. Jeśli nie masz groszku – z czerstwego chyba upiecz minigrzanki.