
Składniki
8 sztuk
2 łyżki
250 gramów
125 mililitrów
1 łyżka
2 łyżki
150 mililitrów
75 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nagrzej piekarnik do 200°C. Wyłóż formę do zapiekania papierem pergaminowym. Wrzuć do torebki płatki i rozdrobnij przy pomocy młotka lub tłuczka do mięsa. Wymieszaj z Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.

Krok 2
Wymieszaj maślankę z musztardą i miodem. Zanurzaj pałki w maślance a potem w płatkach, możesz to zrobić dwukrotnie.

Krok 3
Ułóż pałki na blasze do zapiekania i piecz na złoto przez ok 40 min. Wymieszaj jogurt z pokruszonym serem. Podawaj kurczaka z dipem.


Dobra rada:
Zamiast dipu serowego przygotuj pikantną salsę z pokrojonych w kostkę pomidorów, papryczki chili, cebuli i świeżej, pachnącej kolendry.
Szacowana cena przygotowania dania: do 15 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników.
Chrupkie pałki kurczaka w panierce z płatków owsianych podane z dipem z jogurtu i sera pleśniowego będą przebojem w Waszym domu.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Chrupiące pałki z kurczaka
Jeśli lubisz pieczonego kurczaka w połączeniu z owocami, wypróbuj koniecznie przepis na pieczone pałki z kurczaka z egzotyczną salsą. Soczyste mięso z chrupiącą i dobrze wypieczoną skórką, będzie wybornie smakować, jeśli podasz je z owocowym sosem. Salsa to meksykański dodatek do dań, głównie mięs czy tortilli, przyrządzany z drobno pokrojonych warzyw lub owoców i najczęściej podawany na ostro. Proponujemy salsę ze słodkiego ananasa, doprawioną czerwoną cebulą i pikantną papryczką chili. Całość połącz świeżo wyciśniętym sokiem z limonki oraz oliwą, posypując na koniec posiekaną kolendrą. To zioło o charakterystycznym aromacie znakomicie podkreśli smak salsy oraz drobiowego mięsa. Do pieczonych pałek z kurczaka, oprócz ananasa z dodatkami, podaj również sos meksykański, który przygotujesz na bazie ketchupu. Gotowe danie serwuj z nachosami albo kawałkami ciepłej tortilli. Sprawdzi się także kolorowy ryż zapieczony z warzywami. Ciekawi nas Twoja opinia – podziel się nią, zostawiając komentarz.