Kurczak w marynacie klasycznej video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

3

heart
103 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce rozmieszaj kostkę rosołową Knorr z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, dodaj posiekany tymianek.

Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Tak przygotowaną marynatą natrzyj porządnie powierzchnie skrzydełek. Mięso marynuj kilka godzin w chłodnym miejscu.

Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Tak przygotowane mięso grilluj około 15 minut przy zamkniętym grillu.

Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEOKurczak w marynacie klasycznej - VIDEO

W misce rozmieszaj kostkę rosołową Knorr z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, dodaj posiekany tymianek.