Składniki
50 mililitrów
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce rozmieszaj kostkę rosołową Knorr z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, dodaj posiekany tymianek.

Krok 2
Tak przygotowaną marynatą natrzyj porządnie powierzchnie skrzydełek. Mięso marynuj kilka godzin w chłodnym miejscu.

Krok 3
Tak przygotowane mięso grilluj około 15 minut przy zamkniętym grillu.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej