Szparagi z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szparagi z łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
140 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

74 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

100 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 plastry

1 sztuka

2 sztuki

12 sztuk

1 pęczek

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi obierz i ugotuj w pionowej pozycji, tak aby ich kwiaty wystawały lekko ponad poziom wody. Ostudź.

Krok 2

Blaszkę do pieczenia wyłóż pergaminem i posmaruj oliwą. Na pergaminie ułóż 2 porcje po 6 szparagów. Skrop je oliwą, oprósz pokruszoną Mini kostką Knorr oraz pieprzem.

Krok 3

W następnej kolejności na obie porcje szparagów wybij delikatnie po 1 jajku. Uważaj, aby żółtko się nie rozlało. Blaszkę wstaw do piekarnika nagrzanego do 175 st. C i zapiekaj ok. 6 minut.

Krok 4

Na talerzach ułóż dekoracyjnie plastry łososia, zapieczone szparagi z jajkami i udekoruj je listkami świeżych ziół. Podawaj z pieczywem oraz ulubionym dipem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Marek Brzeziński

    Marek Brzeziński , 17.12.2014

    Prawdziwe śniadanie mistrzów!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szparagi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szparagi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szparagi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szparagi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szparagi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szparagi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szparagi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szparagi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej