Makaron sojowy z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron sojowy z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
147 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

80 osób wydrukowało

Pobierz pdf

176 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

200 gramów

100 gramów

100 gramów

4 sztuki

100 gramów

4 łyżki

3 łyżki

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórka i marchew pokrój w paski, cebule w piórka, grzyby w plasterki, a kukurydzę przekrój na połówki.

Makaron sojowy z warzywami - Krok 1

Krok 2

Zagotuj 1 litr wody z bulionetką Knorr. Następnie zalej makaron wrzątkiem i odsącz po napęcznieniu, po czym pokrój.

Makaron sojowy z warzywami - Krok 2

Krok 3

Grzyby oraz cebule usmaż na oleju, dorzuć marchew i podsmaż. Następnie dodaj kukurydzę, sos sojowy i ostrygowy.

Makaron sojowy z warzywami - Krok 3

Krok 4

Dodaj do sosu makaron oraz kilka łyżek pozostałego bulionu, aby sos nie był zbyt gęsty. Całość podgrzej i podawaj posypane ogórkiem.

Makaron sojowy z warzywami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron sojowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron sojowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron sojowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron sojowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron sojowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron sojowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron sojowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron sojowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron sojowy z warzywamiMakaron sojowy z warzywami

Masz ochotę na orientalną kuchnię? W takim razie przyrządź makaron z warzywami. Nadaje się do podania zarówno na obiad, jak i ciepłą kolację. Potrawę przygotuj na patelni lub z użyciem woka. Na początek pokrój w paski ogórka, marchewkę, boczniaki i przekrój na pół mini kolby kukurydzy. Jeśli chcesz, dodaj nieco więcej warzyw niż sugeruje przepis. Pasować będzie kolorowa słodka papryka czy blanszowane różyczki brokuła. Spróbuj także suszonych grzybów, pamiętaj jednak, że warto je najpierw namoczyć, a potem podgotować. Wywaru, który powstanie nie wylewaj – przyda się do przygotowania sosu. Danie na każdym etapie przyrządzania doprawiaj, np. bazylią, pieprzem cayenne lub ostrą papryką. Makaron sojowy z warzywami podawaj z drobno posiekanym ogórkiem. Zaserwuj go w miseczkach lub w głębokich talerzach, a na koniec posyp prażonym sezamem albo orzeszkami ziemnymi. Koniecznie wypróbuj nasz przepis na przyrządzenie makaronu sojowego i dowolnie modyfikuj proporcje składników – w zależności od kulinarnych upodobań.