Naleśniki z kurczakiem
zapiekane w piecu
łatwe
1584 osoby zapisały

Składniki
200 gramów
4 sztuki
3 łyżki
0.5 sztuki
1 opakowanie
ciasto do naleśniki:
250 gramów
250 mililitrów
1 sztuka
50 mililitrów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki na ciasto naleśnikowe wymieszaj na gładką masę. Smaż naleśniki na przetartej olejem patelni na złocisto z obu stron.

Krok 2
Kurczaka umyj i pokrój w kostkę, koper włoski także pokrój w kostkę, a kukurydzę odsącz.

Krok 3
Przesmaż kurczaka na patelni i odsącz na ręczniku z nadmiaru tłuszczu.

Krok 4
Na naleśnikach ułóż kurczaka, koper włoski, kukurydzę i posyp przyprawą Knorr. Zwiń w ruloniki i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Posyp serem i zapiekaj 10 minut w temperaturze 180 °C. Podawaj ciepłe prosto z pieca

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki z kurczakiem
Naleśniki to popularny sposób na szybki i prosty w przyrządzeniu obiad. Jeśli chcesz trochę go urozmaicić, gotowe placki wypełnij farszem z kurczakiem i zapiecz w piekarniku. Czasem proste modyfikacje potrafią znacząco odmienić charakter całego dania. Zobacz nasz przepis na naleśniki z kurczakiem i przygotuj to smaczne danie. Na jednej porcji się nie skończy!
Dla kogo?
Zazwyczaj jadasz naleśniki z dżemem, twarogiem i owocami? Przekonaj się, że naleśniki na słono z kurczakiem to równie smaczna propozycja i przyjemna odmiana dla kubków smakowych. Oczyszczony filet z piersi kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanej patelni. Kukurydzę konserwową odsącz z zalewy, a koper włoski potnij na nieduże kawałki. To podstawa farszu do naleśników z mięsem z kurczaka.
Na jaką okazję?
Sprawdzą się na codzienny obiad lub kolację. Naleśniki z kurczakiem zapiekane nawet po odgrzaniu smakują bardzo dobrze, więc nadprogramową porcję możesz zabrać ze sobą jako lunch do pracy.
Czy wiesz, że?
Pracę nad naleśnikami z kurczakiem zacznij od przygotowania ciasta naleśnikowego – w tym celu mąkę, mleko, jajka i odrobinę oleju zmiksuj z wodą gazowaną, dzięki której placki będą bardziej puszyste. Z powstałej w ten sposób jednolitej masy usmaż cienkie, złociste naleśniki.
Dla urozmaicenia:
Fenkuł możesz zastąpić selerem naciowym – mają zbliżony smak oraz konsystencję. Mięso i warzywa ułóż na naleśnikach, oprósz je przyprawą do karkówki i całość starannie zawiń. Ruloniki umieść w naczyniu żaroodpornym, posyp obficie startym serem żółtym, np. goudą i zapiecz. Każdy naleśnik z kurczakiem podawaj na ciepło, ozdobiony świeżymi ziołami. Do dzieła! Przyrządź coś pysznego z naszym przepisem na zapiekane naleśniki z kurczakiem.