Pappardelle z małżami i szynką parmeńską
łatwe
60 osób zapisało

Składniki
100 mililitrów
20 mililitrów
1 sztuka
180 mililitrów
1 łyżka
150 gramów
1 opakowanie
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente.

Krok 2
Na rozgrzanym oleju zeszklij plastry cebulki. Dodaj posiekaną natkę pietruszki oraz małże. Całość gotuj przez chwilę.

Krok 3
Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i 100 ml zimnej wody. Wlej na patelnię, chwilę gotuj wszystko razem, aż sos zgęstnieje.

Krok 4
Dodaj makaron i pokrojoną w paski szynkę parmeńską. Całość dokładnie wymieszaj. Zamiast pietruszki możesz dodać trochę pokrojonej świeżej bazylii. Sprawi ona, że potrawa nabierze nieco ziołowego smaku.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej