Pasta śródziemnomorska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta śródziemnomorska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

300 gramów

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dymkę posiekaj. Pomidory sparz, obierz ze skóry i drobno pokrój.

Krok 2

Rozgrzej oliwę, a następnie wrzuć dymkę i pomidory. Posyp solą i pieprzem, po czym duś 15 minut.

Krok 3

Odparuj, przestudź, zmiksuj i przetrzyj przez sito.

Krok 4

Solan pokrój w kostkę i dodaj do masy wraz z sokiem z cytryny i cukrem. Ponownie zmiksuj.

Krok 5

Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj ze szczypiorkiem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej