Pierś z indyka ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z indyka ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

37

heart
396 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

492 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

584 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 opakowanie

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

50 gramów

20 gramów

1 szczypta

100 mililitrów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozmroź szpinak i odciśnij sok. Pokrój cebulę oraz suszone pomidory w drobną kostkę.

Krok 2

Podsmaż cebulę na oliwie, dodaj orzeszki piniowe i lekko zarumień. Następnie dodaj szpinak i suszone pomidory.

Krok 3

Dopraw szpinak do smaku odrobiną gałki muszkatołowej, oraz jedną łyżeczką Przyprawy do indyka Knorr.

Krok 4

Zrób w piersi z indyka nacięcie i umieść tam farsz, następnie pierś obsyp Przyprawą Knorr.

Krok 5

Umieść całość w woreczku do pieczenia, zamknij klipsem i piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez około 50 minut. Rozerwij pod koniec pieczenia torebkę, aby pierś z indyka lekko się zarumieniła.

Krok 6

Przelej na patelnię sos powstały podczas pieczenia, dodaj do niego Sos do pieczeni ciemny Knorr oraz śmietanę, po czym całość doprowadź do wrzenia.

Krok 7

Przed podaniem pokrój indyka na porcje i polej go przygotowanym sosem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z indyka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z indyka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z indyka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z indyka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z indyka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z indyka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z indyka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z indyka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pierś z indyka ze szpinakiemPierś z indyka ze szpinakiem

Rozmroź szpinak i odciśnij sok. Pokrój cebulę oraz suszone pomidory w drobną kostkę.