Placek po węgiersku video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek po węgiersku - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

8

heart
1189 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

283 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

396 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

0.75 szklanki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w grubą kostkę i obsmaż na patelni. Fix Knorr wymieszaj z 2 szklankami wody, wlej na patelnię i duś wszystko pod przykryciem 20-30 minut.

Placek po węgiersku - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Na 10 minut przed końcem duszenia dodaj pokrojoną w kostkę paprykę.

Placek po węgiersku - VIDEO - Krok 2

Krok 3

W międzyczasie usmaż według przepisu na opakowaniu cztery placki o średnicy około 15 cm. Gulasz podawaj na plackach. Potrawę możesz udekorować łyżką śmietany lub posypać startym serem.

Placek po węgiersku - VIDEO - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • Renata  Cynowska

    Renata Cynowska , 25.03.2020

    Szkoda ze placki nie były zrobione samemu :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • anna zbirska

    anna zbirska , 11.07.2016

    Bardzo smaczne i sycace .Polecam .

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek po węgiersku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek po węgiersku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek po węgiersku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek po węgiersku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek po węgiersku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek po węgiersku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek po węgiersku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Placek po węgiersku - VIDEOPlacek po węgiersku - VIDEO

Placek po węgiersku jest bardziej popularny w Polsce niż na Węgrzech lub na Słowacji, z której pochodzi. W zależności od upodobań, możesz go przyrządzić na wiele sposobów. Ta wersja jest łagodna i na pewno zasmakuje tym, którzy lubią połączenie mięsa z chrupiącym plackiem. Aby gulasz był naprawdę dobry, kup mięso wołowe wysokiej jakości. Pokrój je w grubą kostkę i obsmaż lekko na patelni. Następnie duś, aż stanie się wystarczająco miękkie. Dobre mięso w placku po węgiersku to takie, którego kawałki wręcz rozpływają się w ustach. Jednak sekret udanego dania to także usmażone na chrupko, złociste placki. Na ich widok aż chce się chwycić za widelec! Placek po węgiersku smakuje najlepiej w połączeniu z odrobiną śmietany, posypany startym serem lub ulubionymi ziołami. Wybór należy do Ciebie. I Twoich gości.