Placki ziemniaczane ze szpinakiem i serem: przepis | Przepisy.pl pixel

Placki ziemniaczane ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
114 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

122 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

12 plastrów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 pęczek

30 mililitrów

250 gramów

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr przygotuj według wskazówek na opakowaniu, łącząc jego zawartość z wodą i jajkiem. Odstaw ciasto na 10 minut.

Krok 2

Po tym czasie smaż okrągłe i cienkie placki o średnicy 8-10 cm. Po usmażeniu odsącz placki na ręczniku papierowym.

Krok 3

Na środku talerza umieść chrupiący placek. Na wierzchu połóż listki bazylii i szpinaku oraz dwa, trzy plastry szynki.

Krok 4

Posyp orzeszkami, skrop oliwą, octem i przykryj drugim plackiem. Całość posyp cebulą dymką pokrojoną w paski.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczane ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczane ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczane ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczane ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczane ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczane ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczane ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ziemniaczane ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Botwinka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej