Sałatka z ogórków i papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z ogórków i papryki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

200 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 pęczka

100 mililitrów

0.5 pęczka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory pokrój w plasterki, a ogórki i paprykę w słupki.

Krok 2

Dodaj posiekaną drobno cebulę oraz szczypiorek, posiekaną pietruszkę i koperek. (szczyptę ziół zostaw do dekoracji)

Krok 3

Sos sałatkowy wymieszaj z majonezem i łyżką gorącej, przegotowanej wody.

Krok 4

Połącz sałatkę z sosem i przełóż do salaterek. Podawaj udekorowaną ziołami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z ogórków i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z ogórków i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z ogórków i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z ogórków i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z ogórków i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z ogórków i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z ogórków i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z ogórków i papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej