
Składniki
900 gramów
1 szklanka
1 opakowanie
1 łyżka
2 sztuki
5 łyżek
1 szklanka
1 pęczek
2 łyżki
1 sztuka
300 mililitrów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeberka pokrój w paski i oprósz delikatnie mąką.

Krok 6
Przełóż żeberka do rękawa do pieczenia. Zamknij szczelnie i piecz przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Żeberka podawaj z posiekaną kolendrą, samodzielnie bądź z ryżem.

Krok 5
Dodaj sos do mięsa. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 4
Wymieszaj z pół szklanki wody z Przyprawą Knorr, ketchupem i colą.

Krok 3
W garnku lub woku rozgrzej dobrze olej i smaż żeberka, aż nabiorą złoto-brązowej barwy. Kiedy będą już gotowe, przełóż je do miski i zalej mieszanką octową. Odstaw na 20 minut.

Krok 2
Ocet zagotuj z cukrem i posiekaną papryczką chili.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Słodko kwaśne żeberka
Żeberka pokrój w paski i oprósz delikatnie mąką.