
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
80 gramów
2 łyżki
2 łyżki
60 mililitrów
1 łyżka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Marchewkę pokrój w cienkie paski, cukinię po usunięciu pestek również. Cebulę pokrój w piórka.

Krok 2
Na patelnię lub do woka wsyp zmiażdżone ziarna pieprzu. Podgrzewaj, aż pieprz uwolni swój aromat.

Krok 3
Następnie wlej na patelnię olej, dodaj marchewkę, cebulę i cukinię. Podsmaż chwilę. Dodaj posiekany czosnek i starty imbir.

Krok 4
W 100 mililitrach wody wymieszaj Fix Knorr i wlej płyn na patelnię, dodaj sos sojowy, olej sezamowy oraz zielony groszek. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj.

Krok 5
Dodaj wcześniej ugotowany makaron oraz posiekaną kolendrę. Całość delikatnie wymieszaj i natychmiast podawaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smażony makaron po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Smażony makaron po seczuańsku
Odrobina Dalekiego Wschodu w Twojej kuchni! Marzysz o odwiedzeniu Chin lub innego kraju z tego regionu? Zainspiruj się naszym makaronem smażonym po seczuańsku – oto przepis, który pozwoli Ci się przenieść w te malownicze miejsca!
Dla kogo?
Smażony makaron to przepis zdecydowanie dla jaroszy, ale też i dla tych, którzy lubią od czasu do czasu zjeść danie bezmięsne.
Na jaką okazję?
Kameralna kolacja w gronie najbliższych lub makaron po seczuańsku jako jedno z dań zaserwowanych na imprezie z przyjaciółmi? Brzmi jak dobry plan!
Czy wiesz, że?
Kuchnia syczuańska (seczuańska) to jedna z najbardziej popularnych kuchni regionalnych w Chinach. Jej znak rozpoznawczy to przede wszystkim potrawy o dużym stopniu pikanterii.
Dla urozmaicenia:
Jeśli nie masz pod ręką makaronu chińskiego, to dobrze sprawdzi się także ten ryżowy lub po prostu spaghetti. Makaron po seczuańsku będzie równie smaczny, bo cała moc tkwi w dodatkach i sposobie przygotowania!