Sum zapiekany „moskiewski” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sum zapiekany „moskiewski”

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

3 sztuki

4 łyżki

sos:

200 mililitrów

2 łyżki

50 gramów

300 gramów

2 łyżki

800 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczoną i wypatroszoną rybę pokrój na porcje. Cebule posiekaj. Grzyby oczyść i pokrój na plastry.

Krok 2

Ziemniaki obierz i ugotuj na półtwardo w lekko osolonej wodzie. Po przestudzeniu pokrój w plastry. Mąkę wymieszaj z Delikatem Knorr.

Krok 3

W panierce obtocz porcje suma i usmaż na oliwie. Cebulę zeszklij, dodaj grzyby i smaż kilka minut. Ziemianki podsmaż.

Krok 4

Fix Ryba zapiekana w sosie koperkowym Knorr wymieszaj ze śmietaną i doprowadź do wrzenia.

Krok 5

Do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego przełóż kawałki usmażonej ryby, ziemniaki, grzyby z cebulą, zalej przygotowanym sosem, posyp startym serem, zapiekaj 15 minut w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sum zapiekany „moskiewski” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sum zapiekany „moskiewski” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sum zapiekany „moskiewski” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sum zapiekany „moskiewski” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sum zapiekany „moskiewski” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sum zapiekany „moskiewski” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sum zapiekany „moskiewski” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sum zapiekany „moskiewski” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej