Syczące węże przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Syczące węże

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
272 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

87 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

500 mililitrów

sos do pizzy:

30 mililitrów

50 mililitrów

20 gramów

1 łyżeczka

25 gramów

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 kilogram

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

8 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą, dobrze je wyrabiając na stolnicy. Odstaw na 10 min. do lodówki skropione wodą, po 10 min. wyjmij do wyrośnięcia i pozostaw w ciepłym miejscu na 20 min.

Krok 2

Składniki na sos do pizzy połącz ze sobą tak, by nie było grudek. Dodaj przyprawę w mini kostkach Knorr i dopraw pieprzem do smaku.

Krok 3

Ciasto podziel na 4-6 części. Każdą z nich rozwałkuj, środek posmaruj sosem. Na środku umieść po kawałku sera.

Krok 4

Następnie ciasto zroluj i uformuj podłużne węże. Wierzch każdego węża delikatnie ponacinaj nożem, posmaruj pozostałym sosem i posyp oregano.

Krok 5

Uformowane węże ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na 10-15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Syczące węże - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Syczące węże - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Syczące węże - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Syczące węże - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Syczące węże - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Syczące węże - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Syczące węże - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Syczące węże - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej