
Składniki
ciasto:
500 mililitrów
sos do pizzy:
30 mililitrów
50 mililitrów
20 gramów
1 łyżeczka
25 gramów
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 kilogram
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
8 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą, dobrze je wyrabiając na stolnicy. Odstaw na 10 min. do lodówki skropione wodą, po 10 min. wyjmij do wyrośnięcia i pozostaw w ciepłym miejscu na 20 min.
Krok 2
Składniki na sos do pizzy połącz ze sobą tak, by nie było grudek. Dodaj przyprawę w mini kostkach Knorr i dopraw pieprzem do smaku.
Krok 3
Ciasto podziel na 4-6 części. Każdą z nich rozwałkuj, środek posmaruj sosem. Na środku umieść po kawałku sera.
Krok 4
Następnie ciasto zroluj i uformuj podłużne węże. Wierzch każdego węża delikatnie ponacinaj nożem, posmaruj pozostałym sosem i posyp oregano.
Krok 5
Uformowane węże ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na 10-15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej