Włoskie cannelloni z mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoskie cannelloni z mięsem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
345 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

193 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

238 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 sztuk

1 opakowanie

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

500 gramów

1 sztuka

150 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W szerokim garnku na oliwie podsmaż posiekany czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj mielone mięso. Całość smaż, aż z mięsa zupełnie odparują soki. Dodaj koncentrat pomidorowy. Dopraw do smaku solą, pieprzem i odrobiną suszonego oregano.

Włoskie cannelloni z mięsem  - Krok 1

Krok 2

Tak przygotowanym farszem nadziej rurki. Ułóż je w żaroodpornym naczyniu.

Włoskie cannelloni z mięsem  - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj w rondelku z 250 ml zimnej wody i zagotuj. Powstałym sosem zalej rurki. Posyp je obficie serem i przykryj szczelnie folią aluminiową.

Włoskie cannelloni z mięsem  - Krok 3

Krok 4

Makaron piecz w 200 °C przez około 40 minut. Dziesięć minut przed końcem pieczenia usuń folię, aby ser się zarumienił. Dobrze jest przed posypaniem rurek serem położyć na nie warstwę śmietany.

Włoskie cannelloni z mięsem  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoskie cannelloni z mięsem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoskie cannelloni z mięsem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoskie cannelloni z mięsem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoskie cannelloni z mięsem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoskie cannelloni z mięsem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoskie cannelloni z mięsem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoskie cannelloni z mięsem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoskie cannelloni z mięsem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Włoskie cannelloni z mięsem Włoskie cannelloni z mięsem

W szerokim garnku na oliwie podsmaż posiekany czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj mielone mięso. Całość smaż, aż z mięsa zupełnie odparują soki. Dodaj koncentrat pomidorowy. Dopraw do smaku solą, pieprzem i odrobiną suszonego oregano.