
Składniki
200 gramów
3 opakowania
1 sztuka
1 litr
20 mililitrów
80 gramów
100 gramów
10 gramów
20 gramów
20 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj bulion wołowy. Dopraw go do smaku kilkoma kroplami sosu sojowego i Bulionetką domową wołową Knorr.

Krok 2
Pierś z kaczki zamarynuj w pozostałym sosie sojowym. Odstaw na 20 minut, po czym usmaż tak, aby w środku była jeszcze różowa.

Krok 3
Grzyby boczniaki pokrój w paski, ugotuj w wywarze. Obetnij końcówki z fasolki szparagowej i ugotuj w osolonej wodzie.

Krok 4
Makaron z trzech opakowań nudli Knorr zalej gotującą się wodą, naczynie przykryj i odstaw na 4 minuty, żeby makaron zmiękł.

Krok 5
Kapustę pokrój w cienkie paseczki. Zielony groszek rozmroź.

Krok 6
W czterech miskach ułóż odsączony makaron, kawałki grzybów, zielony groszek, kawałki fasoli szparagowej, plastry piersi z kaczki, kapustę pekińską, połówkę ugotowanego na twardo jajka i pędy bambusa. Całość zalej gorącym bulionem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa ramen
Ramen to japońska zupa przypominająca nieco polski rosół. I na tym podobieństwa się kończą, ponieważ ramen to nie tylko bulion z makaronem, ale bulion z wieloma orientalnymi dodatkami. Najczęściej są to azjatyckie nudle, mięso, jajka na twardo i warzywa. Zupa ramen z mięsem z kaczki to danie pełne smaku umami, z którego słynie kuchnia japońska. Zacznij przyrządzanie od ugotowania wołowego bulionu, a następnie zamarynuj pierś z kaczki w sosie sojowym. Podsmaż ją, by po ugotowaniu pozostała soczysta i delikatna, a w środku różowa. Nudle zalej wrzącą wodą, żeby zmiękły. Przygotuj też kolejne składniki: boczniaki, czyli pyszne mięsiste grzyby, zieloną fasolkę szparagową oraz białą kapustę. Znakomicie będą również pasować chrupiące pędy bambusa i słodki zielony groszek. Ułóż wszystkie dodatki (łącznie z mięsem) w miskach, a następnie zalej bulionem. Na koniec połóż połówki albo ćwiartki jajek na twardo – możesz też posypać je kawałkami kapusty. Przygotuj pełną smaków i kolorów aromatyczną zupę ramen.