
Składniki
1 sztuka
150 gramów
500 mililitrów
4 sztuki
20 dekagramów
10 sztuk
200 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto naleśnikowe: do miski wlej mleko, dodaj jaja, olej, szczyptę soli, pieprzu oraz przyprawę w mini kostkach Knorr.

Krok 2
Na końcu stopniowo dodawaj mąkę i cały czas mieszaj. Ciasto zabarw na zielono szpinakiem i całość zmiksuj za pomocą blendera.

Krok 3
Smaż zielone naleśniki. Gotowe placki dzieci mogą smarować serkiem i kłaść na nie szynkę.

Krok 4
Zwiń naleśniki przy użyciu folii spożywczej i odstaw do lodówki na 1 godzinę, aby ruloniki dobrze się skleiły.

Krok 5
Następnie krój rulony w plastry, z których każdy, razem z dzieckiem, przekłuwaj wykałaczką. W środku powinny powstać ślimaczki z serka i szynki.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej