Folia aluminiowa – która strona trzyma ciepło, a która zimno? Która do pieczenia?
Folia aluminiowa to prawdziwy sojusznik w kuchni każdego kucharza – począwszy do tego amatorskiego, aż do najbardziej profesjonalnego! Świetnie sprawdza się do grillowania, pieczenia oraz do zabezpieczenia żywności. A jednak pojawia się z pewnością pytanie: folia aluminiowa – która strona trzyma ciepło, a która zimno? Rozwiewamy Wasze wątpliwości!
Folia aluminiowa – która strona do czego?
Zastanawiacie się, która strona trzyma zimno? Już przychodzimy z odpowiedzią, byście więcej nie popełniali błędów w tym temacie. Folia aluminiowa składa się z dwóch stron: jednej błyszczącej, a drugiej matowej. To właśnie matowa strona folii pozwala na utrzymanie w chłodzie naszego wybranego dania. Teraz już na pewno zapamiętacie tę informację!
Folia aluminiowa w pieczeniu
Tak jak wspominaliśmy, świetnie sprawdza się również w pieczeniu. Wobec tego: folia aluminiowa – która strona do pieczenia? Jeżeli chcemy, by nasze potrawy najlepiej się przypiekły, a ciepło zostało równomiernie rozprowadzone polecamy zawinięcie je w folię aluminiową błyszczącą stroną do środka.
Folia aluminiowa – która strona będzie trzymała ciepło? W tym wypadku do zatrzymania temperatury zalecamy wybranie również błyszczącej strony, by Wasze danie były jak najdłużej w odpowiedniej temperaturze! Dzięki niej przygotujecie świetnego łososia pieczonego w folii, a także grillowanego pstrąga z ziołami. Smacznego!
Komentarze (0)