Jak podgrzać dewolaje w piekarniku, a jak w mikrofali? Jak to zrobić najlepiej?
Dowiedzcie się, jak podgrzać dewolaje w piekarniku, w mikrofali i na patelni, żeby nie straciły smaku. Odpowiedni sposób podgrzewania tych kotletów zapobiegnie utracie ich walorów wizualnych i smakowych.
Jak podgrzać dewolaje w piekarniku?
Czy wiecie, jak najlepiej podgrzać dewolaje? Możecie do tego wykorzystać kilka metod. Tradycyjne kotlety de volaille najlepiej smakują na świeżo, ale umiejętnie podgrzane nie tracą wartości.
- Jak podgrzać usmażone dewolaje? Najlepiej zrobić to w piekarniku. Dewolaje należy ułożyć na blaszce do pieczenia i nakryć folią aluminiową lub umieścić w naczyniu żaroodpornym z pokrywką, a następnie podgrzewać przez kilkanaście minut w temperaturze 100-150°C na grzaniu góra-dół lub na termoobiegu.
- Jak podgrzać zamrożone dewolaje? Do odgrzania dewolajów z drobiu lub wieprzowiny możecie wykorzystać piekarnik lub patelnię. W piekarniku odgrzejecie nawet zamrożone dewolaje, natomiast na patelni te rozmrożone.
Jak podgrzać dewolaje w mikrofali i na patelni?
W kuchence mikrofalowej dewolaje najlepiej podgrzewać w specjalnym plastikowym pojemniku lub w żaroodpornym naczyniu z pokrywką. Jeśli wolicie użyć patelni, trzeba na niej wcześniej rozpuścić niewielką ilość tłuszczu lub ułożyć kotlety w suchym naczyniu, podlać je wodą i nakryć pokrywką, żeby podgrzewały się w gorącej parze.
Podgrzewanie dewolajów wymaga precyzji. Najlepiej, żeby kotlety nie stykały się ze sobą na patelni lub na blaszce, a podczas ich przewracania i wyjmowania należy zachować szczególną ostrożność, by nie doszło do uszkodzenia panierki.
Komentarze (0)