Jak udekorować półmisek z mięsem na stół? Jak ułożyć wędlinę na półmisku?
Sprawdźcie, jak udekorować półmisek z mięsem, żeby stanowił prawdziwą ozdobę przyjęcia. Uzyskanie wspaniałego efektu wcale nie wymaga szczególnych umiejętności. Poznajcie nasze pomysły na ułożenie wędliny na półmisku.
Jak udekorować półmisek z mięsem?
Planujecie organizację przyjęcia i zastanawiacie się, jak ułożyć wędlinę na półmisku? Lepiej wyłożyć plasterki jeden na drugim, a może fantazyjnie je pozawijać? Każdy ma na to swój ulubiony sposób, ale warto wzorować się na przykładach z najlepszych restauracji.
- Jeśli układacie wędlinę na okrągłym talerzu, od strony zewnętrznej wykładajcie największe plasterki, a bliżej środka mniejsze. Obok małych umieśćcie dekoracyjne elementy takie jak wiórki marchewki przygotowane w spiralnej temperówce i dekoracyjnie wykrojone rzodkiewki.
- Ułożenie wędliny na półmisku może też przyjąć formę pasową – jeden rodzaj obok drugiego i w taki sposób, żeby kawałki na siebie nachodziły.
Jak ułożyć wędliny na półmisku?
Półmisek z plastrami wędlin może też przypominać wyglądem pizzę pokrojoną w kawałki. Podzielcie półmisek na cztery lub sześć trójkątnych części i w każdej ułóżcie inne kiełbasy lub mięsa, a poszczególne rodzaje oddzielcie plasterkami ogórków i papryki oraz pomidorkami koktajlowymi. Wędlinę możecie też układać spiralnie. Taki sposób sprawdzi się szczególnie dobrze w przypadku zastosowania dużych drewnianych desek na przekąski.
Jak udekorować półmisek z wędlinami? Wykorzystajcie do tego celu plasterki cytryny i świeżego ogórka, natkę pietruszki i selera oraz jadalne kwiaty. Świetnie sprawdzi się także konserwowana minikukurydza i zwinięte w rulony plastry cukinii.
Komentarze (0)