Jak zrobić surówkę z selera naciowego, a jak z konserwowego?
Seler zajmuje wyjątkowe miejsce w świecie kulinarnym. Naciowy oferuje chrupiącą konsystencję, a konserwowy niezapomniany smak. Oba doskonale komponują się w surówkach, więc jeśli chcecie dowiedzieć się, jak zrobić sałatkę z selera naciowego, a jak się robi surówkę z selera konserwowego, zapraszamy do artykułu!
Jak zrobić sałatkę z selera naciowego?
Sałatka z selera to lekka i orzeźwiająca przekąska, idealna na gorące dni. Jak zrobić surówkę z selera naciowego? Będziecie potrzebować tylko tego wyjątkowego warzywa, trochę jabłka, czerwonej cebuli, koperku i ulubionych dodatków – my polecamy orzechy włoskie, majonez, musztardę i cytrynę.
Na początek oczyśćcie selera naciowego i pokrójcie go w cienkie paski. Następnie pokrójcie jabłko, czerwoną cebulę, koperek i orzechy włoskie. Wymieszajcie wszystko w misce. Wszystko możecie połączyć odrobiną majonezu, musztardy i cytryną. Nie zapomnijcie o soli i pieprzu! I voilà, pyszna sałatka gotowa. Świetnie nada się jako dodatek do schabu pieczonego z cebulką i czosnkiem lub do wegańskiego tofu z papryką i czarnym pieprzem.
Jak zrobić sałatkę z selera konserwowego?
Skoro już wiecie wszystko o selerze naciowym, nadeszła pora na poradę, jak zrobić surówkę z selera konserwowego. Najlepiej sprawdzi się w towarzystwie szynki drobiowej, kukurydzy, ananasa, ogórków konserwowych i żółtego sera. Najlepszą warstwową sałatkę z selerem konserwowym znajdziecie w naszych przepisach. Świetnie nada się do zaskoczenia gości podczas wieczornej wizyty oraz jako dodatek do jajek w sosie tatarskim lub do galaretki z kurczaka. Smacznego!
Komentarze (0)