Krakersy z serem – przepis z pastą serową
Imprezowe krakersy z serem to jedna z najpopularniejszych przekąsek, która sprawdza się podczas każdej uroczystości, a dodatkowo można ją przygotować dosłownie w kilka minut. Z czego zrobić krakersy i jak udekorować je serową pastą?
Krakersy z serem na imprezę
Krakersy biją rekordy popularności, jeśli chodzi o imprezowe zakąski. Ich sekret tkwi nie tylko w prostocie, ale też w wyjątkowej podzielności. Małe kawałeczki świetnie sprawdzają się „na jednego gryza”, a każdy z nich może wyglądać i smakować nieco inaczej. Krakersy idealnie komponują się z wytrawnymi dodatkami, a serowa pasta do kanapek jest jednym ze składników, które tworzą z nimi idealny duet. Wytrawne krakersy z pastą z żółtego sera lub mascarpone możecie podawać na różnego rodzaju przyjęciach, np. podczas karnawału lub na przystawkę w czasie rodzinnego spotkania.
Krakersy z pastą serową – przepis
Przygotujcie opakowanie solonych krakersów, ok. 300 g łagodnego w smaku żółtego sera, mały słoiczek majonezu, 2-3 ząbki czosnku oraz przyprawę curry. Ser zetrzyjcie na tarce o grubych oczkach, wymieszajcie z majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami, a następnie rozsmarujcie łyżką na krakersach i każdego posypcie z góry siekaną natką pietruszki.
Krakersy z pastą serową możecie zrobić też na bazie kremowego serka mascarpone lub twarożku kanapkowego. Wystarczy dodać do niego siekany szczypiorek, trochę pieprzu i łyżkę jogurtu naturalnego, a później wymieszać, pokryć taką kolorową pastą wszystkie ciasteczka i z wierzchu posypać je drobno posiekaną rzodkiewką.
Komentarze (0)