Jaja faszerowane
Czas: 30 minut
Dla 4 osób
Składniki:
- 300 g mięsa z rosołu
- ½ pęczka natki pietruszki
- 8 jajek
- łyżka kaparów
- łyżka Przyprawy do mięs Knorr
- 2 łyżki majonezu Hellmann’s Babuni
Sposób przygotowania
Jaja ugotuj na twardo przez 8 minut licząc od zagotowania wody. Po ugotowaniu jaja wystudź, następnie obierz, przekrój na pół i wyjmij żółtka. Na patelni przesmaż przez kilka minut rozdrobnione mięso z rosołu oraz przyprawę Knorr Wystudzone mięso zmiel w maszynce wraz z żółtkami lub zmiksuj w malakserze, a następnie dodaj majonez oraz posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj, aż powstanie pasta. Pastę mięsną nakładaj, najlepiej za pomocą worka do szprycowania lub łyżeczką do herbaty, do białek. Jaja faszerowane udekoruj listkami natki pietruszki i kwiatami kaparów.
Świąteczna sałatka ziemniaczana
Czas przygotowania 15 minut
4 porcje
Składniki:
- 3 średniej wielkości ziemniaki
- 4 łyżki majonezu Hellmann’s Oryginalny
- 1 cebula czerwona
- 2 łodygi selera naciowego
- Sos sałatkowy ziołowo czosnkowy Knorr 1 opakowanie
- 2 ogórki kwaszone
Sposób przygotowania
Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj do miękkości. Po ostudzeniu pokrój w większą kostkę. Sos sałatkowy Knorr połącz z majonezem. Ogórki pokrój w większą kostkę, a cebulę w drobniejszą. Selera naciowego obierz, pokrój w paski i sparz gorącą wodą. Połącz składniki sałatki z ziołowym sosem majonezowym i podawaj.
Do sałatki dodajcie posiekaną natkę pietruszki, a także grzyby, marynowane lub pieczarki.
Komentarze (1)