Tosty z tortilli – przepis w tosterze lub opiekaczu
Jak zrobić tosty z tortilli? Tosty bez chleba mogą smakować naprawdę dobrze! Sprawdźcie, jak je przyrządzić i z czym podawać.
Tosty z tortilli w opiekaczu – propozycja na szybkie danie
Proste tosty z tortilli to ciekawa i ekspresowa propozycja na śniadanie, podwieczorek lub kolację dla całej rodziny. Do ich przygotowania nie potrzebujecie niczego poza opiekaczem lub frytkownicą beztłuszczową, ale w ostateczności da się je zrobić nawet na patelni. Co wykorzystać w przepisie na tosty z tortilli? To, co macie w domu. Może to być dowolna wędlina, resztki żółtego sera, ketchup, passata pomidorowa doprawiona ziołami prowansalskimi, a nawet odpowiednio przyprawiony koncentrat pomidorowy i drobno posiekana cebula. Ogranicza was tylko zawartość lodówki i własna fantazja.
Tosty z tortilli w tosterze – przepis
Placek tortilli posmarujcie ketchupem lub innym sosem, posypcie startym żółtym serem, pokrojoną w kostkę szynką i posypcie przyprawami, a następnie złóżcie na trójkąt i umieśćcie w opiekaczu. Jeśli go nie macie, włóżcie złożoną tortillę do misy air frayera i pieczcie przez 6-8 minut w 200°C. Ten przepis na tosty z tortilli możecie też nieco zmodyfikować poprzez dodanie kawałków kurczaka z przyprawą gyros, salami lub mięsa mielonego, marynowanych warzyw, awokado i cebuli. Placki z większą ilością farszu nie zmieszczą się w opiekaczu, więc warto spróbować przyrządzenia ich na suchej patelni lub podsmażenia na niewielkiej ilości oliwy z oliwek.
Komentarze (0)