Makarony to dzień powszedni, bo gotujemy je często i w takiej lub innej formie i znamy dość dobrze. Wolę dłużej zatrzymać się nad risotto, bo to wciąż mało popularne u nas danie. A zdecydowanie warte propagowania. Chciałbym zachęcić Was do przygotowania risotto. Jest zaskakująco łatwe i uniwersalne. Wymaga oczywiście odrobiny skupienia – trzeba dolewać rosół porcjami i pilnować aby ryż nie przypalił się. Ale to tylko 15-20 minut uwagi a zapach i smak - niebiańskie.
Obejrzyjcie krótki film, w którym Szef Kuchni Knorr Marcin Markowski, pokazuje jak przygotować ryż do podstawowego risotto i na co należy zwracać uwagę aby było idealne.
https://www.przepisy.pl/przepis/kolorowe-risotto-z-kurczakiem
https://www.przepisy.pl/przepis/risotto-ze-szpinakiem-i-boczkiem
Smacznego!
Komentarze (0)