Składniki25 dekagramów 50 dekagramów 2 opakowania 20 dekagramów 0.5 szklanki 0.5 szklanki 2 łyżki 2 dekagramy 1 sztuka
1 szczypta PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Zagotuj 1,5 litra wody, dodaj Barszcz czerwony Knorr. ![]() Krok 2Umyj i ugotuj buraki, następnie obierz je, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. ![]() Krok 3Umyj i pokrój mięso w kostkę. Posiekaj cebulę i podsmaż wraz z mięsem. ![]() Krok 4Mięso zalej 0,5 litrem wody i uduś. Następnie dodaj do barszczu. ![]() Krok 5Obierz z osłonki kiełbasę, pokrój w plastry, wraz z burakami dodaj do barszczu. Śmietanę zmieszaj z mąką i również dodaj do zupy. ![]() Krok 6Wlej wino i dodaj koncentrat pomidorowy. Barszcz z kiełbasą gotuj około 10 minut. Na koniec dopraw do smaku. ![]() |
Barszcz z kiełbasą
