Składniki450 gramów 25 gramów 1 łyżeczka 1 łyżeczka 50 gramów 1 sztuka 220 gramów 50 gramów 500 gramów 1 łyżka 2 sztuki 1 łyżeczka
4 listków 8 łyżek 2 łyżki 1 sztuka 2 sztuki 4 plastry PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Bułki do hamburgerów: Zrobić rozczyn następnie do miski przesiać mąkę dodać miód, sól, jajko oraz roztopione masło. Wyrobić na gładkie ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na godzinę. Ciasto przełożyć na posypaną mąką stolnice uformować kulki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić do ponownego wyrośnięcia na 20 minut. Z wierzchu posmarować roztrzepanym jajkiem i piec 15 minut w 200 stopniach. Krok 2Mięso wołowe: Mięso dobrze zmielić. Dodać musztardę, ketchup i przyprawy. Wymieszać. Cebule i czosnek pokroić w kostkę podsmażyć na patelni. Dodać do mięsa. Uformować płaskie kotlety i usmażyć z obu stron. Krok 3Bułki kroje na pół smaruje sosem barbecue dodaje liść sałaty, mięso, ser, ogórek, pomidor i cebule. ![]() Dobra rada: Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam! |
Burger wołowy z sosem barbecue
