Cannelloni z mięsem mielonym w sosie śmietanowym | Przepisy.pl pixel

Cannelloni z mięsem

ratingratingratingratingrating

38

stopień trudnościłatwe
czas przygotowania60 min.
ilość porcji1 os.
Cannelloni z mięsem

Składniki

0.5 kilograma

1 opakowanie

16 sztuk

1 sztuka

100 gramów

200 mililitrów

Przygotowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj cebulę w kostkę, podsmaż chwilę na oliwie i dodaj mielone mięso. Smaż całość do momentu, gdy mięso będzie suche.

Cannelloni z mięsem - Krok 1

Krok 4

Piecz całość w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 30-40 minut. Zdejmij folię, gdy makaron będzie miękki i lekko zapiecz do momentu, kiedy ser na wierzchu się zrumieni.

Cannelloni z mięsem - Krok 4

Krok 3

Wysmaruj naczynie żaroodporne oliwą. Faszeruj sosem surowe rurki makaronu i ułóż je w przygotowanym naczyniu. Zalej je śmietaną 22%, następnie posyp serem i nakryj folią aluminiową.

Cannelloni z mięsem - Krok 3

Krok 2

Rozmieszaj Fix Pikantne Bolognese z chilli Knorr z wodą według proporcji podanych na opakowaniu. Dodaj go do mięsa i gotuj razem do momentu, kiedy sos zgęstnieje. Następnie odstaw do ostudzenia.

Cannelloni z mięsem - Krok 2