Składniki150 gramów 50 gramów 4 sztuki 1 łyżeczka 120 gramów 4 łyżki 100 mililitrów 100 gramów 4 sztuki PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Masło ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy po jednym jajku dokładnie miksujemy. ![]() Krok 2Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia oraz kakao. Ponownie miksujemy. ![]() Krok 3Wlewamy mleko oraz roztopioną w kąpieli wodnej czekoladę. ![]() Krok 4Formę smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy ciasto i wygładzamy wierzch. ![]() Krok 5Gruszki obieramy ze skórki. Zatapiamy w cieście tak, aby wystawały ogonki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 ° C i pieczemy ok. 40 min do suchego patyczka. Studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. ![]() |
Ciasto czekoladowe z gruszką
NOWY PRZEPIS
