Składniki200 gramów 200 gramów 200 gramów 2 sztuki 1 sztuka 100 gramów 125 mililitrów 1.5 łyżeczki 1 łyżka 80 gramów 100 gramów 1 sztuka 100 gramów 100 gramów 1 sztuka PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Pomarańczę i cytrynę przelej wrzątkiem, dokładnie umyj, otrzyj skórkę z pomarańczy i z cytryny i wyciśnij z niej sok. Fasolę ugotuj do miękkości lub jeśli używasz z puszki przecedź i wypłucz. ![]() Krok 2Morele, czekoladę i orzechy z grubsza przesiekaj. Laskę wanilii przetnij po długości na pół i wyskrob krawędzią noża ziarenka ze środka. ![]() Krok 3Pomidory z bananem, wanilią, skórką z cytryny i pomarańczy, sokiem z cytryny, fasolą, olejem i daktylami rozdrobnij dokładnie na jednorodną pulpę w kielichu miksera. Do pulpy dodaj orzechy, nasiona goi i czekoladę wymieszaj. ![]() Krok 4Mąkę pomieszaj z kakao i sodą, przesiej przez sito, połącz z pulpą szybko mieszając. Masa powinna być dość gęsta i nie mieć grudek mąki. ![]() Krok 5Przełóż ją do formy keksówki wyścielonej pergaminem i piecz w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 30 minut. ![]() ![]() Dobra rada: Morele możesz dowolnie wymienić np. na śliwkę. |
Ciasto z pomidorami i morelami
