Składnikimasa twarogowa: 2 sztuki 100 gramów 1 sztuka 500 gramów ciasto: 200 gramów 300 gramów 1 łyżeczka 160 mililitrów 2 sztuki 150 gramów 1 sztuka kruszonka: 100 gramów 60 gramów 60 gramów PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Olej mieszamy z cukrem oraz jajkami. ![]() Krok 2Jogurt grecki mieszamy z sokiem z cytryny. ![]() Krok 3Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy proszek do pieczenia. Dolewamy masę jajeczną oraz jogurt. Dokładnie mieszamy. ![]() Krok 4Formę wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy ciasto do formy. ![]() Krok 5W osobnej misce mieszamy jajka z cukrem, 3 łyżkami soku z cytryny oraz twarogiem. Powstałą masę przekładamy na ciasto. ![]() Krok 6Mąkę pszenną z cukrem i masłem zagniatamy na kruszonkę. Posypujemy nią wierzch ciasta. Całość pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez ok 45 min. ![]() |
Ciasto z twarogiem
NOWY PRZEPIS
