Składniki1 opakowanie 1 łyżka 1 łyżka 1 łyżka 2 sztuki 1 sztuka 2 sztuki 1 sztuka 2 łyżki 400 gramów 1 puszka 2 łyżki 200 gramów 2 sztuki 1 garść PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Ugotuj ryż, na sypko, według wskazówek na opakowaniu. Krok 2Pokrój w kostkę cebulę i pomidory, posiekaj czosnek. Kolby kukurydzy przekrój pod skosem na pół, fasolę odcedź z zalewy i przepłucz pod bieżąca woda. Krok 3W garnku na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę z goździkami i cynamonem , gdy cebula zacznie delikatnie brązowieć, dodaj czosnek, pomidory, kmin, rzymski, kolendrę, garam masala oraz Naturalnie Smaczne Knorr. Do garnka wlej pół szklanki wody, całość dokładnie wymieszaj. Gotuj pod przykryciem przez 2-3 minuty. Krok 4Do powstałego sosu dodaj kukurydzę, fasolę i jogurt. Całość gotuj jeszcze kolejne 2 minuty, na koniec dodaj kiełki sojowe. ![]() Dobra rada: Do gulaszu możesz dodać inne warzywa np. cukinię czy marchew. |
Czerwona fasola w stylu TIKKA MASALA
