Fasola tikka masala - czerwona: wege przepis | Przepisy.pl pixel

Czerwona fasola w stylu TIKKA MASALA

ratingratingratingratingrating

52

stopień trudnościłatwe
czas przygotowania5 min.
ilość porcji1 os.
Czerwona fasola w stylu TIKKA MASALA

Składniki

1 opakowanie

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

400 gramów

1 puszka

2 łyżki

200 gramów

2 sztuki

1 garść

Przygotowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż, na sypko, według wskazówek na opakowaniu.

Krok 2

Pokrój w kostkę cebulę i pomidory, posiekaj czosnek. Kolby kukurydzy przekrój pod skosem na pół, fasolę odcedź z zalewy i przepłucz pod bieżąca woda.

Krok 3

W garnku na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę z goździkami i cynamonem , gdy cebula zacznie delikatnie brązowieć, dodaj czosnek, pomidory, kmin, rzymski, kolendrę, garam masala oraz Naturalnie Smaczne Knorr. Do garnka wlej pół szklanki wody, całość dokładnie wymieszaj. Gotuj pod przykryciem przez 2-3 minuty.

Krok 4

Do powstałego sosu dodaj kukurydzę, fasolę i jogurt. Całość gotuj jeszcze kolejne 2 minuty, na koniec dodaj kiełki sojowe.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do gulaszu możesz dodać inne warzywa np. cukinię czy marchew.