Składniki1.2 kilograma 700 gramów 1 opakowanie 3 sztuki
2 sztuki 20 gramów 10 gramów 4 ziarna 3 sztuki 5 ziaren 1 litr 20 gramów
PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Oczyść żeberka, pokrój na mniejsze porcje, na przykład po trzy kostki. Cebule pokrój w piórka. Pieczarki oczyść, a następnie pokrój w ćwiartki. Czosnek posiekaj. ![]() Krok 2Oprósz żeberka przyprawą Knorr oraz mąką. Obsmaż na patelni do momentu, kiedy nabiorą złotego koloru. Przełóż mięso do rondla i odstaw do przestudzenia. ![]() Krok 3Smaż na tym samym tłuszczu cebulę i czosnek. Kiedy się zeszklą, dodaj pieczarki. Po usmażeniu warzyw na złoto, dodaj je do rondla, do żeberek. ![]() Krok 4Dodaj do całości musztardę oraz wszystkie przyprawy. No koniec wymieszaj Sos myśliwski Knorr z wodą i zalej nim żeberka. Duś wszystko razem pod przykryciem przez około 30 minut. Gotowe żeberka najlepiej smakują z makaronem, kaszą lub puree ziemniaczanym. ![]() |
Duszone żeberka z pieczarkami
