Żeberka z pieczarkami - duszone z cebulą: w sosie | Przepisy.pl pixel

Duszone żeberka z pieczarkami

ratingratingratingratingrating

80

stopień trudnościłatwe
czas przygotowania60 min.
ilość porcji1 os.
Duszone żeberka z pieczarkami

Składniki

1.2 kilograma

700 gramów

1 opakowanie

3 sztuki

2 sztuki

20 gramów

10 gramów

4 ziarna

3 sztuki

5 ziaren

1 litr

20 gramów

Przygotowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść żeberka, pokrój na mniejsze porcje, na przykład po trzy kostki. Cebule pokrój w piórka. Pieczarki oczyść, a następnie pokrój w ćwiartki. Czosnek posiekaj.

Duszone żeberka z pieczarkami - Krok 1

Krok 2

Oprósz żeberka przyprawą Knorr oraz mąką. Obsmaż na patelni do momentu, kiedy nabiorą złotego koloru. Przełóż mięso do rondla i odstaw do przestudzenia.

Duszone żeberka z pieczarkami - Krok 2

Krok 3

Smaż na tym samym tłuszczu cebulę i czosnek. Kiedy się zeszklą, dodaj pieczarki. Po usmażeniu warzyw na złoto, dodaj je do rondla, do żeberek.

Duszone żeberka z pieczarkami - Krok 3

Krok 4

Dodaj do całości musztardę oraz wszystkie przyprawy. No koniec wymieszaj Sos myśliwski Knorr z wodą i zalej nim żeberka. Duś wszystko razem pod przykryciem przez około 30 minut. Gotowe żeberka najlepiej smakują z makaronem, kaszą lub puree ziemniaczanym.

Duszone żeberka z pieczarkami - Krok 4