Składniki3 łyżki 2 sztuki null 200 gramów 2 łyżki null 2 łyżki 600 gramów PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Orzechy włoskie posiekaj drobno lub zmiel, wymieszaj razem z bułką tartą. Krok 2Filety rybne umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem i odłóż na kilka minut w chłodne miejsce. Krok 3Kolejno obtocz filety w mące, roztrzepanym jajku i orzechowej panierce. Krok 4Usmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor i rozłóż na talerze. ![]() Dobra rada: Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu! |
Elegancki filet w orzechowej panierce
