Elegancki filet w orzechowej panierce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Elegancki filet w orzechowej panierce

ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudnościśrednie
czas przygotowania30 min.
ilość porcji1 os.
Elegancki filet w orzechowej panierce

Składniki

3 łyżki

2 sztuki

null

200 gramów

2 łyżki

null

2 łyżki

600 gramów

Przygotowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzechy włoskie posiekaj drobno lub zmiel, wymieszaj razem z bułką tartą.

Krok 2

Filety rybne umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem i odłóż na kilka minut w chłodne miejsce.

Krok 3

Kolejno obtocz filety w mące, roztrzepanym jajku i orzechowej panierce.

Krok 4

Usmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor i rozłóż na talerze.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!