Składniki4 sztuki 0.5 sztuki 1 łyżka 1 sztuka 1 opakowanie 200 mililitrów 1 sztuka 100 mililitrów 1 pęczek 3 łyżeczki PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Każdą z piersi natnij wzdłuż w taki sposób, aby powstała kieszonka. Kolendrę posiekaj. ![]() Krok 2Ser pokrój w drobną kostkę i wymieszaj z połową kolendry. Następnie napełnij farszem kieszonki i zepnij wykałaczkami. ![]() Krok 3Cebulę oraz ananasa pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj rodzynki. ![]() Krok 4Fix rozmieszaj z 200 ml wody oraz mlekiem, a następnie wlej na patelnię i zagotuj. ![]() Krok 5Nafaszerowane piersi skrop oliwą i grilluj po 3 minuty z każdej strony. Następnie zanurz je w sosie i gotuj jeszcze 2 minuty. Gotowe podawaj z ryżem i żurawiną. ![]() |
Faszerowane piersi z kurczaka z oscypkiem
