Składniki600 gramów 1 opakowanie 1 pęczek 4 sztuki 3 łyżki 1 łyżka 2 sztuki 1 sztuka 4 łyżki
PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Polędwiczkę oczyść z błon, umyj i osusz. Oliwę wymieszaj z przyprawą do grilla Knorr, musztardą Dijon i posiekanym rozmarynem, a następnie powstałą marynatą natrzyj mięso. Odstaw do lodówki na 15 minut. ![]() Krok 2Zamarynowane mięso połóż na rozgrzanym ruszcie grilla i smaż ok. 25 minut obracając co kilka minut. ![]() Krok 3W tym czasie pieczywo okrój ze skóry i pokrój w kostkę 0,5x0,5 cm. W misce połącz jajko, musztardę francuską, posiekaną natkę i wymieszaj - dodaj pokrojone pieczywo. Całość dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj. ![]() Krok 4Na chwilę przed końcem grillowania mięsa nałóż chlebowa masę na mięso po całej jego długości i przyciśnij dłonią. Grilluj jeszcze chwilę na mocnym ogniu przykrywając grill. Gotowe mięso zdejmij z grillprzypra, pokrój na 2-3 centymetrowej grubości plastry i podawaj. ![]() ![]() Dobra rada: Grillowana polędwica ziołowa dobrze smakuje z chrupiącą sałatą z ziołowym dressigniem. |
Grillowana polędwica wieprzowa
