Polędwiczki wieprzowe z grilla: grillowana polędwica | Przepisy.pl pixel

Grillowana polędwica wieprzowa

ratingratingratingratingrating

5

stopień trudnościłatwe
czas przygotowania50 min.
ilość porcji6 os.
Grillowana polędwica wieprzowa

Składniki

600 gramów

1 opakowanie

1 pęczek

4 sztuki

3 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczkę oczyść z błon, umyj i osusz. Oliwę wymieszaj z przyprawą do grilla Knorr, musztardą Dijon i posiekanym rozmarynem, a następnie powstałą marynatą natrzyj mięso. Odstaw do lodówki na 15 minut.

Grillowana polędwica wieprzowa - Krok 1

Krok 2

Zamarynowane mięso połóż na rozgrzanym ruszcie grilla i smaż ok. 25 minut obracając co kilka minut.

Grillowana polędwica wieprzowa - Krok 2

Krok 3

W tym czasie pieczywo okrój ze skóry i pokrój w kostkę 0,5x0,5 cm. W misce połącz jajko, musztardę francuską, posiekaną natkę i wymieszaj - dodaj pokrojone pieczywo. Całość dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj.

Grillowana polędwica wieprzowa - Krok 3

Krok 4

Na chwilę przed końcem grillowania mięsa nałóż chlebowa masę na mięso po całej jego długości i przyciśnij dłonią. Grilluj jeszcze chwilę na mocnym ogniu przykrywając grill. Gotowe mięso zdejmij z grillprzypra, pokrój na 2-3 centymetrowej grubości plastry i podawaj.

Grillowana polędwica wieprzowa - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Grillowana polędwica ziołowa dobrze smakuje z chrupiącą sałatą z ziołowym dressigniem.