Składniki8 sztuk 2 opakowania 1 sztuka 4 sztuki 6 sztuk 2 łyżki 3 łyżki PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Grzyby namocz w gorącej wodzie (200 ml), następnie odcedź i pokrój w cienkie paski. Wywar pozostaw. Krok 2W garnku przesmaż połowę cebuli, dodaj pokrojone grzyby. Wlej 500 ml wody oraz wywar z moczenia grzybów. Krok 3Żeby zupa miała pełny, grzybowy smak do garnka wsyp zawartość opakowań Knorr, rozmieszaj i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj 8 minut. Krok 4Pieczarki pokrój w ósemki i przesmaż wraz z cebulą na rozgrzanej patelni, dopraw do smaku. Następnie nałóż na kromki pieczywa, posyp startym serem i zapiecz w nagrzanym piekarniku. Gotową zupę udekoruj listkami ziół i podawaj z pieczarkowymi grzankami. |
Grzybowa zupa z grzankami
