Składniki3 sztuki 1 szczypta 6 łyżek 1 sztuka 0.5 łyżeczki 1 szczypta 1 szczypta 1 kilogram 4 sztuki 2 łyżki 2 łyżeczki 15 dekagramów 1 sztuka 1 sztuka 1 łyżeczka 1 szklanka 1 opakowanie PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Boczek pokrój w paski, mięso w kostkę. Cebulę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę, a papryki pokrój w paski. ![]() Krok 2Boczek podsmaż na oleju razem z cebulą i czosnkiem. Dodaj mięso i zarumień. ![]() Krok 3Wsyp papryki w proszku, dodaj pomidory, koncentrat pomidorowy, liść laurowy i bulion. Duś około 45 minut. ![]() Krok 4Dodaj papryki, majeranek, kminek, sól i pierz. Duś jeszcze 15 minut. ![]() |
Gulasz wieprzowy
