Składniki500 gramów 1 łyżka 3 sztuki 1 łyżka 1 sztuka 1 sztuka 1.5 litra 1 sztuka 100 gramów 3 łyżki 1 szczypta 1 szczypta 5 gramów 2 sztuki
PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Mięso pokrój w kostkę, posyp rozkruszoną połówką kostki Knorr. W garnku usmaż wołowinę na oleju na kolor brązowy, dolej 0,5 litra wody i duś do miękkości. ![]() Krok 2Seler naciowy pokrój w plastry, a cebulę w piórka. Podsmaż wszystko na patelni, dodając zioła i paprykę. ![]() Krok 3Do mięsa dodaj warzywa i kostki Knorr oraz koncentrat pomidorowy. Zagotuj. ![]() Krok 4Dodaj zasmażkę Knorr, dopraw do smaku pieprzem i zagotuj. ![]() Krok 5Kaszę gryczaną ugotuj według uznania. ![]() |
Gulasz wołowy z kaszą gryczaną
