Składniki1 sztuka null 200 mililitrów 1 opakowanie 1 sztuka 1 łyżka 1 sztuka PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Bakłażana skrop olejem i piecz w całości w 160 stopniach przez ok 40 minut. Krok 3Cebulę oraz papryczkę posiekaj. Dodaj do bakłażana. Krok 4Jogurt wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr. Krok 2Po tym czasie wystudź bakłażana i przekrój wzdłuż na pół i za pomocą łyżki wydrąż cały miąższ. Miąższ wraz z pozostałym po pieczeniu olejem przełóż do miski. Krok 5Wlej powstały sos jogurtowy do bakłażana i całość dokładnie wymieszaj. Podawaj posypana prażonym sezamem. ![]() Dobra rada: Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam! |
Indyjski dip z bakłażana
