Indyjski dip z bakłażana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjski dip z bakłażana

ratingratingratingratingrating

1

stopień trudnościłatwe
czas przygotowania60 min.
ilość porcji1 os.
Indyjski dip z bakłażana

Składniki

1 sztuka

null

200 mililitrów

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażana skrop olejem i piecz w całości w 160 stopniach przez ok 40 minut.

Krok 3

Cebulę oraz papryczkę posiekaj. Dodaj do bakłażana.

Krok 4

Jogurt wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr.

Krok 2

Po tym czasie wystudź bakłażana i przekrój wzdłuż na pół i za pomocą łyżki wydrąż cały miąższ. Miąższ wraz z pozostałym po pieczeniu olejem przełóż do miski.

Krok 5

Wlej powstały sos jogurtowy do bakłażana i całość dokładnie wymieszaj. Podawaj posypana prażonym sezamem.

garlic

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!