Składniki2 sztuki 1 sztuka null szczypt null szczypt 0.5 kilograma 400 gramów 20 gramów 200 gramów 2 pęczki PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Fasolę należy moczyć przez całą noc w wodzie dla uzyskania najlepszego rezultatu. Krok 2Następnego dnia gotuj ją przez godzinę w tej samej wodzie wraz z boczkiem, liśćmi laurowymi, jałowcem. Dodaj szczyptę soli i pieprzu do smaku. Krok 3Dodaj kiszoną kapustę i gotuj przez kolejnych 20 minut. Krok 4Boczek wyjmij na drewnianą i pokroić w plastry. Resztę dopraw do smaku. Krok 5Cebulę pokrój w plastry. Na rozgrzanej patelni ze smalcem, przyrumień plastry cebuli. Krok 6Kapustę daj na półmisek, udekoruj plastrami boczku. Ostatnią warstwą będą przyrumienione plasterki cebuli. |
Kapusta Reńska
