Składniki400 gramów 1 opakowanie 1 opakowanie 1 sztuka 1 sztuka 200 mililitrów 3 łyżki dip: 2 łyżki
PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Pokrojone piersi z kurczaka zamarynuj, obsypując je obficie Fixem Knorr. Mięso usmaż na tłuszczu. Ostudź. ![]() Krok 2Kromki pieczywa włóż między dwa kawałki pergaminu, a następnie mocno przyciskając, rozwałkuj je na cienkie placki. Krawędzie chleba posmaruj roztrzepanym jajkiem. ![]() Krok 3Powstałe kanapki podsmaż na patelni lub zapiecz w piekarniku. ![]() Krok 4Na kromki wyłóż farsz z kurczaka wymieszany z surową pokrojoną w cienkie plasterki cebulą. Kromkę z farszem przykryj drugą kromką. Krawędzie mocno ściśnij. ![]() Krok 5Przygotuj dip. Wszystkie składniki połącz ze sobą i wymieszaj dokładnie. Tosty podawaj przecięte na pół po skosie z sosem czosnkowym. ![]() ![]() Dobra rada: Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce. |
Kebab w chlebie tostowym
