Kieszonki schabowe z papryką i boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kieszonki schabowe z papryką i boczkiem

ratingratingratingratingrating

9

stopień trudnościłatwe
czas przygotowania60 min.
ilość porcji1 os.
Kieszonki schabowe z papryką i boczkiem

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

4 plastry

1 sztuka

250 mililitrów

200 mililitrów

Przygotowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój schab na centymetrowej grubości plastry.

Krok 2

Zrób w każdym z nich głębokie nacięcie z boku, tworząc kieszonkę.

Krok 3

Paprykę pokrój w paski i włóż do każdej z kieszonek. Owiń plastrem boczku.

Krok 4

Wymieszaj Sos myśliwski Knorr z 250 mililitrami wody i śmietaną.

Krok 5

Ułóż kieszonki w naczyniu żaroodpornym i zalej przygotowanym sosem.

Krok 6

Piecz pod przykryciem w temperaturze 180 stopni przez około 20-30 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Możesz podawać z kaszą gryczaną.