Składniki1 opakowanie 400 gramów 2 łyżki 1 sztuka 1 sztuka 1 sztuka 1 puszka 200 gramów PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Warzywa pokrój w kostkę 2 x 2 cm. ![]() Krok 22 łyżki Fixu wymieszaj z mięsem mielonym i dodaj szczyptę pieprzu. Uformuj małe kulki i podsmaż je na gorącym oleju przez ok. 2 minuty, przełóż mięso do garnka. Na tym samym oleju podsmaż cebulę, cukinię i paprykę, aż do uzyskania złotego koloru. ![]() Krok 3Podsmażone warzywa, pomidory oraz resztę Fixu wymieszanego z 200 ml wody i połącz z mięsem. Wszystko razem doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 5 min, aż sos zgęstnieje. Gotowe klopsiki podawaj z ryżem. ![]() ![]() Dobra rada: Gotowe danie podawaj posypane siekaną natką pietruszki. |
Klopsiki w sosie pomidorowym z warzywami
