Pulpety z warzywami w sosie pomidorowym - klopsiki | Przepisy.pl pixel

Klopsiki w sosie pomidorowym z warzywami

ratingratingratingratingrating

27

stopień trudnościłatwe
czas przygotowania40 min.
ilość porcji1 os.
Klopsiki w sosie pomidorowym z warzywami

Składniki

1 opakowanie

400 gramów

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 puszka

200 gramów

Przygotowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Warzywa pokrój w kostkę 2 x 2 cm.

Klopsiki w sosie pomidorowym z warzywami - Krok 1

Krok 2

2 łyżki Fixu wymieszaj z mięsem mielonym i dodaj szczyptę pieprzu. Uformuj małe kulki i podsmaż je na gorącym oleju przez ok. 2 minuty, przełóż mięso do garnka. Na tym samym oleju podsmaż cebulę, cukinię i paprykę, aż do uzyskania złotego koloru.

Klopsiki w sosie pomidorowym z warzywami - Krok 2

Krok 3

Podsmażone warzywa, pomidory oraz resztę Fixu wymieszanego z 200 ml wody i połącz z mięsem. Wszystko razem doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 5 min, aż sos zgęstnieje. Gotowe klopsiki podawaj z ryżem.

Klopsiki w sosie pomidorowym z warzywami - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Gotowe danie podawaj posypane siekaną natką pietruszki.