Składniki400 gramów 1 opakowanie 1 szczypta
1 łyżeczka 100 gramów 200 mililitrów 1 sztuka 2 łyżki 1 łyżka 200 gramów 1 sztuka 3 sztuki 500 gramów
PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Ziemniaki ugotuj w wodzie, ostudź, po czym je obierz i pokrój w plastry. ![]() Krok 2Brokuł rozdziel na mniejsze różyczki, marchewkę pokrój w plasterki. Warzywa zblanszuj w gorącej wodzie. ![]() Krok 3Do mięsa dodaj posiekaną szalotkę, roztrzepane jajka oraz tarta bułkę. ![]() Krok 4Fix Knorr wymieszaj z wodą według wskazówek na opakowaniu. Po czym wlej płyn do mięsa i dokładnie wyrób masę. ![]() Krok 5Z powstałej masy formuj małe kulki. ![]() Krok 6W naczyniu żaroodpornym układaj warstwami ziemianki, mięso i warzywa. ![]() Krok 7Na sam koniec śmietanę wymieszaj z parmezanem oraz kminkiem i zalej zapiekankę. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 30-40 minut. Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki. ![]() ![]() Dobra rada: Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce. |
Kolorowa zapiekanka
