Krem buraczany z jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem buraczany z jabłkiem

ratingratingratingratingrating

15

stopień trudnościłatwe
czas przygotowania30 min.
ilość porcji1 os.
Krem buraczany z jabłkiem

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

800 mililitrów

200 mililitrów

2 łyżki

1 opakowanie

1 pęczek

2 sztuki

Przygotowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku na maśle lub margarynie podsmaż delikatnie pokrojone jabłka i cebulę. Dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę.

Krem buraczany z jabłkiem   - Krok 1

Krok 2

Całość zalej 800 ml zimnej wody. Gotuj pod przykryciem, aż wszystkie składniki będą zupełnie miękkie. Przetrzyj wszystko przez drobne sito lub dokładnie rozdrobnij mikserem.

Krem buraczany z jabłkiem   - Krok 2

Krok 3

Zupę dopraw czerwonym barszczem Knorr. Podawaj z łyżką śmietany i posiekanym szczypiorem. Wytrawnego aromatu nada zupie kawałek selera naciowego.

Krem buraczany z jabłkiem   - Krok 3