Składniki200 gramów 2 łyżki 1 sztuka 10 dekagramów 15 gramów 1 sztuka
100 mililitrów ciasto do pizzy: 300 gramów 150 mililitrów 1 łyżeczka 1 łyżeczka 5 gramów PrzygotowaniePrzygotowanie krok po krokuKrok 1Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 minut do lodówki skropione wodą, po 10 minutach wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 minut. ![]() Krok 2Filety pokrój w paski, oprósz Przyprawą do gyrosa Knorr. ![]() Krok 3Podsmaż mięso na oleju, dodaj pokrojone pieczarki i cebulę. Smaż kilka minut. ![]() Krok 4Ciasto podziel na dwie części, rozwałkuj na placki. ![]() Krok 5Posmaruj sosem pomidorowym. Na połowie każdego z nich ułóż farsz i starty ser żółty. Złóż na pół. Brzegi zlep dokładnie. ![]() Krok 6Placki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni. ![]() ![]() Dobra rada: Zamiast kurczaka użyj w tym przepisie tofu. |
Kurczak w cieście
